• ZŠ Marcelová - ocenenie - víťaz Národnej ceny za service learningový projekt - víťaz Angažovaná škola

          • „Už tretí ročník oceňovania Angažovaná škola ukázal zmenu v kvalite výchovy k dobrovoľníctvu na školách. Školy už nevnímajú priestor na dobrovoľníctvo svojich žiakov iba v zbierkach a jednodňových podujatiach na skrášlenie verejného priestoru. Pripravujú s nimi dlhodobé projekty, ktoré menia komunitu a rozvíjajú všetkých ich účastníkov a účastníčky – žiakov, ale aj prijímateľov služby,“ uvádza Dominika Hradiská, riaditeľka Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií, organizátora oceňovania Angažovaná škola.

            V roku 2022 na cenu Angažovaná škola bola nominovaná aj naša škola s projektom "Plníme detské sny". Spomedzi 6 finalistov odborná komisia  vybrala 2 dvoch víťazov – jedného v kategórii základných škôl a jedného v kategórii stredných škôl. Komisia bola zložená z odborníkov, ktorí sa dlhodobo venujú stratégii service learningu, vzdelávaniu učiteľov v tejto oblasti a ich podpore, ako aj podpore žiakov a študentov v jej implementácii. V komisii boli zároveň zastúpení odborníci z mimovládneho sektora, akademickej sféry a ministerstva školstva.

             

            Víťazom tretieho ročníka oceňovania:

            Angažovaná škola v kategórii ZŠ a držiteľom zlatej značky Angažovaná škola

             

            sa stala

             

            Základná škola Marcelová s projektom "Plníme detské sny".

             

            V rámci projektu žiaci zrenovovali autobusové zastávky, vyčistili jaseňový lesík - ekopark a vybudovali oddychovo-relaxačnú zónu – Detské ihrisko pre miestnu komunitu.

             

            Vážení rodičia, milí žiaci!

            Podrobnú tlačovú správu o ocenených projektoch Angažovanej školy a odkazy na videá o držiteľovi zlatej značky Angažovaná škola 2022 nájdete v prílohe tejto Novinky.

          • List Ivanovi Bellovi, zážitkové a projektové vyučovanie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album List Ivanovi Bellovi, zážitkové a projektové vyučovanie.

            Geografia je pre piatakov nový predmet, ale prejavujú oň veľký záujem a rýchlo si ho obľúbili. Na hodinách sa hravou formou oboznamujú so záhadami Zeme a vesmíru, osvojujú si nové pojmy, spoznávajú svet okolo nás. Témy, ktoré ich fascinujú, ďalej rozvíjajú v rámci projektov, napr. o vesmíre, kozmonautike, moreplavcoch či objavovaní Zeme. Z toho vyplývajúc sa preto rozhodli napísať i list prvému slovenskému kozmonautovi Ivanovi Bellovi, na ktorého sú veľmi hrdí a zároveň ho pozvali na online besedu. Teraz horlivo čakajú na jeho odpoveď. Žiakov takáto forma práce baví, popritom si rozvíjajú svoju kreativitu a prehlbujú si svoje poznatky a zručnosti štúdiom odbornej literatúry a prácou s informáciami. Prepájajú tým vedomosti z geografie, informatiky, slovenského jazyka i výtvarnej výchovy.

          • Opäť sme rozbehli volejbalový krúžok

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Opäť sme rozbehli volejbalový krúžok .

            Na našej škole sme opäť zahájili volejbalový krúžok. Tréningy prebiehajú pod vedením profesionálnych trénerov Réky Nagy a Emanuela Kohúta, ktorí sú reprezentanti Volejbalového klubu Spartak Komárno. E. Kohút je 4-násobný najlepší volejbalista roka na Slovensku. Veľká vďaka patrí Ing. Veronike Zajacovej, ktorá sa spolupodieľala na tomto projekte a venuje sa talentom v danom športe na našej škole.

          • Školský podporný tím na ZŠ Marcelová

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský podporný tím na ZŠ Marcelová.

            Každý žiak je výnimočný a jedinečný zároveň. Pre deti, ktoré si vyžadujú citlivejší a individuálny prístup je tu náš odborný tím. Tvoria ho: školská špeciálna pedagogička a dve asistentky učiteľa. Pomáhajú im začleniť sa a napredovať vo výchovno-vzdelávacom procese. Ich odborná činnosť spočíva aj v aktívnej spolupráci s pedagógmi, s rodičmi a vedením školy.

          • Projekt ,,Again together!"

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Projekt ,,Again together!".

            Milé deti a vážení rodičia, s radosťou Vám oznamujeme, že Rozhodnutím predsedu vlády SR zo dňa 16. 09. 2022 našej škole bola schválená dotácia na realizáciu projektu „Again together!“ vo výške 4 800,-€ v rámci Vyzvania predsedu vlády SR pre oblasť rozvoja komunitného života. Cieľom projektu je aktívne zapájať žiakov školy i širokú verejnosť do komunitného života obce, vytvoriť pre všetkých miesto pre individuálny a spoločenský rozvoj a vybudovanie workout ihriska pri škole.