• Revitalizácia učebných priestorov školy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Revitalizácia učebných priestorov školy.

            V posledných rokoch sa nám podarilo zrevitalizovať triedy priestorovým zabezpečením, ktoré vytvára príležitosť pre ľahšiu aplikáciu aktivizujúcich metód vo vyučovacom procese, projektové vyučovanie a kooperáciu v tíme v príjemnom a vhodne motivujúcom prostredí. Obnova tried spočívala v ich skrášlení a modernizácii novými variabilnými lavicami, stoličkami, nábytkom, informačno-komunikačnou technikou, voľne prístupnou knižnicou podľa potrieb žiakov. Náučnú sekciu tvoria na stenách sa nachádzajúce edukačné tapety, polepy a  obrazové rámy, v ktorých sú vystavené kreatívne projekty a výtvarné práce žiakov. Na prvom stupni je vybavenie tried doplnené aj o oddychovú zónu s rôznymi geometrickými sedacími taburetmi, vakmi, vankúšmi či edukačnými kobercami, ktoré umožňujú pohodlné variabilné sedenie vhodné na čítanie alebo vzájomné rozhovory. Na školských chodbách sú žiakom naďalej k dispozícii stolové futbaly a stolnotenisové stoly, ktoré vytvárajú možnosti zmysluplného trávenia času počas prestávok, v školskom klube detí a v mimovyučovacom čase pre všetkých žiakov školy. Vďaka zmenám dúfame, že sa nám podarilo vytvoriť vhodné podmienky pre žiakov aj pedagógov na zážitkové učenie, prácu v skupinách, otvorenú diskusiu a aktívny relax.

          • Profesionálna armáda - beseda

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Profesionálna armáda - beseda.

            V priestoroch našej školy sa v predchádzajúcich mesiacoch konala prednáška pod názvom Profesionálna armáda a jej misia v súčasnosti, ktorú odprezentoval náš bývalý žiak , rotmajster a člen vojenského práporu v Nitre a veterán vojenskej operácie v Afganistane Ruslan Kravčenko. Svojím vystúpením zaujal všetkých prítomných žiakov i učiteľov, ktorých zároveň zapojil do diskusie. Zdôraznil, že jednou z hlavných úloh ozbrojených síl SR je prostredníctvom jednotlivých zahraničných misií šíriť mier pre obyvateľov krajín, ktorí nepoznajú základné ľudské práva a slobodu. Priblížil hlavné úlohy, povinnosti a náročný život nielen profesionálnych vojakov, ale i bežného obyvateľstva v tejto krajine. Po prednáške si žiaci mohli pozrieť výstavu a ukážku práce vojakov. Študenti sa aktívne zapojili do jeho prednášky a niekoľkých dobrovoľníkov obliekli do modulárneho systému s nepriestrelnou vestou a ustrojili ich tak, ako sú naši ženisti zvyknutí pri výkone svojej práce.

          • Pozdravenie dôchodcov - jubilantov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pozdravenie dôchodcov - jubilantov.

            Dňa 10. marca 2023 sa uskutočnila výročná schôdza Klubu dôchodcov v Marcelovej. Túto slávnosť spríjemnili dôchodcom aj naši žiaci Detského folklórneho súboru Marcelka so svojím vystúpením dvoma ľudovými tancami ,,Z východnej dievčatá“ a ,,Lúčne hry“, báseň zarecitovala žiačka 5. A triedy Katarína Štupická.

          • Eniki Beniki 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Eniki Beniki 2023.

            Dňa 16. marca 2023 sa Detský folklórny súbor Marcelka zúčastnila okresnej prehliadky detských folklórnych súborov pod názvom ,,Eniki Beniki 2023“. Súťažili obidve zložky súboru – mladšie žiačky s tancom ,,Jarné radovánky“ a staršie žiačky s tancom ,,Lúčne hry“. Náš folklórny súbor sa umiestnil v striebornom pásme, získali diplom a sošku ako trofej. Gratulujeme!!!

          • Šaliansky Maťko - recitačná súťaž

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Šaliansky Maťko - recitačná súťaž.

            Zimné mesiace sa nesú aj v znamení recitačných súťaží. A nebolo tomu ináč ani tento rok. V januári sa žiaci našej školy zúčastnili okresného kola recitačnej súťaže Šaliansky Maťko. Prednesom povestí sa predstavili žiačky 2. ročníka Zuzana Štupická , Karin Kováčová a žiak 5. ročníka, Nikolas Ďuriš. Všetci traja úspešne reprezentovali našu školu a touto cestou im patrí veľká gratulácia.

          • Hviezdoslavov Kubín - recitačná súťaž

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín - recitačná súťaž.

            Ďalšou recitačnou súťažou, ktorá sa uskutočnila tento školský rok, a to 16. februára bola súťaž v prednese prózy a poézie. Na obvodnom kole, ktoré sa uskutočnilo v Komárne našu školu reprezentovali: V 1. kategórii žiačky: Zuzana Štupická 2. A, umiestnila sa na 3. mieste v prednese prózy, Zoé Krausz 3. A, umiestnila sa na 3.miesto v prednese poézie V 2. kategórii žiačky – Katarína Štupická 5. A, umiestnila sa na 1. mieste v prednese prózy a zároveň postupuje na krajské kolo a Zara Pavlusíková 5. A, dostala Čestné uznanie od odbornej poroty. Všetkým zúčastneným gratulujeme.

          • Imatrikulácia prváčikov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Imatrikulácia prváčikov .

            Milou tradíciou na našej škole je, že naši malí prváci neprežívajú svoj veľký deň len 1.septembra, ale rovnako slávnostný a významný je pre nich aj akt prijatia do cechu veľkých žiakov, čiže imatrikulácia. Stretli sme sa všetci 21. decembra 2022 a doobeda prebehla slávnostná imatrikulácia prvákov. Pozvali sme rodičov, starých rodičov, súrodencov, príbuzných a  priateľov školy. Aby boli prváci pasovaní do cechu žiakov, museli splniť zopár zaujímavých úloh. Priraďovali tlačené a písané tvary písmen, opakovali rôzne jazykolamy, recitovali básne, stavali veže z kociek, usporadúvali čísla do číselného radu a pod. Pri plnení úloh a pasovaní nám pomáhali naši šikovní žiaci z vyšších ročníkov zo Žiackej školskej rady. Po splnení úloh boli prváci oficiálne pasovaní za právoplatných žiakov našej školy. Deti boli za ich šikovnosť odmenené drobnou sladkosťou, ceruzkami a diplomom. Taktiež sme detičky obdarovali farebnými šerpami a dostali aj farebné promočné čiapky. Deti si tento slávnostný deň užívali a v pokojnej sviatočnej nálade sa naladili aj spolu s rodičmi na vianočnú atmosféru. Všetkým prvákom prajeme veľa zdravia, úsmevov a úspechov v škole.

          • Projektové vyučovanie na hodine geografia v 7.A triede

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Projektové vyučovanie na hodine geografia v 7.A triede.

            Projektové a skupinové vyučovanie hodiny geografie robí pestrejšími, zaujímavejšími a zároveň rozvíja aj sociálny život žiakov v triede. Žiaci pracujú v malých skupinách na spoločnej úlohe. Počas práce sa učia vyhľadávať údaje a informácie, učia sa vzájomne komunikovať a pomáhať, počúvať jeden druhého či rešpektovať sa navzájom. Vďaka týmto metódam sa žiaci stávajú samostatnejšími, aktívnejšími pri spracúvaní informácií a tvorbe výstupného projektu a v prvom rade každý jeden žiak má možnosť zažiť pocit úspechu, pokiaľ skupina splní zadané úlohy. Žiaci pracujú na diferencovaných úlohách a v rámci skupín si sami úlohy medzi sebou tiež rozdelia. Keďže takáto forma práce je časovo náročnejšia, žiaci majú vyčlenené viac vyučovacích hodín na jej vypracovanie. Po ukončení projektového vyučovania každá jedna skupina predstaví svoj projekt spolužiakom, čím sa vzájomne učia a osvojujú si nové poznatky. Všetky hodiny projektového vyučovania prebiehajú v tvorivej atmosfére. Žiaci sa radi zapájajú a s nasadením vyhľadávajú nové poznatky a informácie, ktoré ich projekt urobí zaujímavejším, získavajú nové vedomosti o svete okolo seba. Hodiny sú zábavné a atraktívnejšie, trieda je koncentrovaná na výkon a žiaci majú chuť učiť sa o svete.