• Pyžamová párty v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pyžamová párty v ŠKD.

            Pyžamová párty

             

                 Keďže celý týždeň bol smutný a upršaný, tak sme sa rozhodli spríjemniť si pobyt v našom školskom klube v piatok poobede“ Pyžamovou párty“.

                 Po krátkych prípravách za tónov hudby a potlesku, dievčatá a chlapci predviedli svoje nočné pyžamká. Následne sa už celé popoludnie nieslo v znamení rôznych tanečných kreácií, či už vo dvojiciach, skupinách alebo s celým kolektívom. Veselo a rezko sme si zaspievali a samozrejme sme sa aj zahrali. Pri hre si na úvod v Popoluške pomocou topánočky každý musel nájsť svoj pár, s ktorým tancoval. Nasledovala hra na molekuly, na vláčik, na učiteľov tanca a rôzne iné... Celý čas sme sa dobre zabávali na známe hity. Cez prestávky prišiel čas aj na dobroty od našich mamičiek a samozrejme sme nezabúdali na pitný režim.

                 Našim detičkám sa zábava veľmi páčila, domov odchádzali správne a pozitívne naladení a unavení. A už teraz sa tešia na ďalšiu skvelú akciu.

          • Branné cvičenie s ozajstnými vojakmi...

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Branné cvičenie s ozajstnými vojakmi....

            Ráno, 7. júna 2023, o 9.30 stredoeurópskeho času, sa na našej škole zahájilo branné cvičenie našich žiakov pod vedením 12. mechanizovaného práporu z Nitry. Cvičenia prebiehali na piatich stanovištiach. Vojaci našim žiakom ukázali základy pohybu a orientácie v teréne, prvej pomoci a sebaobrany. Žiaci si vyskúšali aj svoju silu,  rýchlosť a vytrvalosť pri bežeckých a lezeckých súťažiach. Žiaci prvého stupňa si užili krátku jazdu vo vojenskom aute. Veliteľ jednotky, na konci dňa, udelil ocenenia trom najšikovnejším žiakom prvého aj druhého stupňa. Celý učiteľský zbor a žiaci ďakujú vojakom a vojačkám za zaujímavý deň plný pohybu. Koniec hlásenia.

          • Deň detí v Leviciach

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň detí v Leviciach.

            Medzinárodný deň detí je sviatok detí, ktorý sa oslavuje v mnohých krajinách sveta. Medzinárodný deň detí sa zvyčajne oslavuje každoročne 1. júna s cieľom urobiť všetkým deťom radosť. Zároveň je to príležitosť pripomenúť si krásu a bezstarostnosť detstva, ktoré by malo zažiť každé dieťa. A ako najlepšie prežiť tento deň? Spoločne, veselo a s plným priehrštím zážitkov. V našej základnej škole „na vŕšku“ sme skúsili vymeniť zaužívané spôsoby osláv za niečo iné. V tento krásny deň sme oslavovali spoločnými zážitkami – výletom do zábavného interaktívneho centra Atlantis, návštevou Levického hradu a Tekovského múzea. Bol to výlet, pri ktorom si deti mohli vyskúšať rôzne interaktívne a fyzikálne pokusy, vymýšľať rôzne aktivity, mohli sa stretnúť s virtuálnou realitou, objaviť čaro bublinkového sveta. Dozvedeli sa zaujímavosti o vesmíre, vyskúšali si fyzikálne pokusy či vynálezy. Okrem toho sa mali možnosť zoznámiť s interaktívnym zážitkovým programom Titanic. Preniesli sa do príbehu o Harry Potterovi a mohli si vyskúšať i kostýmy či kulisy zo slávneho seriálu. Na záver si deti mohli nakúpiť drobné suveníry a drobnosti pre seba i svojich blízkych. Popoludní sme sa spoločne presunuli do blízkych reštaurácií, odkiaľ sa ozýval veselý džavot detí. Dopriali sme si spoločný slávnostný obed, veď spoločné stolovanie je neodmysliteľnou súčasťou života. Má toľko pozitívnych dopadov na vzájomné medziľudské vzťahy. Pri spoločnom jedení sme sa cítili ako rodina, mohli sme prebrať všetky veselé príhody a zároveň sme sa takýmto spôsobom učili pravidlá stolovania, ako sa správať v reštaurácií, ako si objednať nápoj či jedlo a základy bontónu v stravovaní. Starší žiaci si nedali ujsť ani objednávku sladkého dezertu. Na stretnutie s dávnou históriou sme sa vybrali po chutnom obede. Prezreli sme si zrúcaninu Levického hradu, hoci prehliadka nebola možná, pretože sa v týchto dňoch zrútila jedna zo stien hradu a pohyb po jeho nádvorí by nebol bezpečný. Takto nám aspoň zostal priestor na prehliadku expozície Tekovského múzea. Expozícia bola naozaj zaujímavá, videli sme mnohé praveké vykopávky, staré mince, šperky. Obdivovali sme krásu slovenských tradičných krojov či rôzne zbrane. Najkrajšou miestnosťou v múzeu určite bola stará lekáreň so zachovaným zariadením. Všetkým sa nám v múzeu páčilo a odniesli sme si nové vedomosti. Na záver výletu sme ešte stihli krátku prehliadku centra, pri ktorej sme neodolali sladkej zmrzline ako bodke na záver nášho krásneho naplneného dňa. Veríme, že o rok sa stretneme na ďalšom podobnom výlete.