• Okresné kolá vo volejbale

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolá vo volejbale.

            Mini Open for Kids 22.apríla sa naši žiaci ročníkov 3.-4. zúčastnili predposledného kola celoročnej súťaže Mini Open for Kids. Organizátorom tohto kola bola naša škola. Reprezentovali ju 2 družstvá. S pomedzi 4-roch družstiev sa: družstvo Marcelová „A“ umiestnilo na 1. mieste a družstvo Marcelová „B“ na krásnom 2. mieste. Za doterajšiu reprezentáciu všetkým hráčom a hráčkam blahoželáme a držíme palce v ďalšom kole. MIDI volejbal chlapci Dňa 28.02.2024 sa na ZŠ Eotvosa v Komárne uskutočnilo 2.kolo okresnej súťaže vo volejbale v kategórii Midi chlapci. Naši chlapci tentoraz skončili na 3.mieste. V ďalších kolách im držíme palce a želáme veľa šťastia. Zároveň im ďakujeme za reprezentáciu školy a tešíme sa na ďalšie kolo, ktoré sa uskutoční v máji v Komárne. MIDI volejbal dievčatá Dňa 19.04.2024 sa na ZŠ Rozmarínová v Komárne uskutočnilo 3.kolo okresnej súťaže vo volejbale v kategórii Midi dievčatá. Naše dievčatá tentoraz skončili na 4.mieste. Napriek tesným prehrám im v ďalších kolách držíme palce a želáme veľa šťastia. Zároveň im ďakujeme za reprezentáciu školy a tešíme sa na ďalšie kolo, ktoré sa uskutoční v máji na Gymnáziu Ľ. Šuleka.

          • 52. ročník krajského kola Geografickej olympiády

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 52. ročník krajského kola Geografickej olympiády.

            Dňa 16. apríla 2024 sa konalo krajské kolo geografickej olympiády. Súťažiaci sa stretli na Gymnáziu Janka Kráľa v Zlatých Moravciach. Najúspešnejší žiaci okresných kôl kategórií F (žiaci 6. a 7. ročníka) a E (žiaci 8. a 9. ročníka) mali možnosť vzájomne si zmerať svoje vedomosti z monotematickej a teoretickej časti a zručnosti z praktickej časti. V oboch kategóriách súťažilo po 21 žiakov, ktorí reprezentovali svoje okresné mestá v rámci Nitrianskeho kraja. Našu školu v kategórii E reprezentovali Dominik Binčík, žiak 8.A triedy a Petr Balabolkin, žiak 9.A triedy. Dominik sa umiestnil na veľmi peknom 5. mieste s počtom bodov 90 a získal nové skúsenosti. Veríme, že v úspešnej reprezentácii našej školy bude pokračovať aj v novom školskom roku. Veľkým úspechom našej školy je postup Petra do celoštátneho kola, ktoré sa uskutoční 24.-25. mája 2024 v Tatranskej Lomnici. Peter preukázal výborné vedomosti a zručnosti a umiestnil sa na krásnom 1. mieste s počtom bodov 93. Chlapcom srdečne blahoželáme a ďakujeme za ich dôkladnú prípravu na olympiádu a vynikajúcu reprezentáciu našej školy! Petrovi držíme palce a prajeme veľa šťastia, aby čo najúspešnejšie zvládol aj celoslovenské kolo! Teší nás, že sa nám darí medzi žiakmi našej školy nachádzať talenty, podporovať ich k postupnému zdokonaľovaniu sa a byť inšpiráciou aj pre ostatných spolužiakov.

          • Aktivity na hodinách biológie a chémie

          • Na hodinách biológie a chémie sa žiaci okrem osvojovania nových vedomostí venujú aj skupinovému riešeniu otvorených úloh, vzájomnej diskusii a v neposlednom rade  experimentovaniu, čím si osvojujú dôležité spôsobilosti, predovšetkým spôsobilosť objektívne a spoľahlivo pozorovať a opísať pozorované. Poznávanie javov a procesov prebiehajúcich v prírode vo vzájomných súvislostiach vedie žiakov k chápaniu prírody ako celku.

          • Deň učiteľov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň učiteľov .

            Deň učiteľov

            Svetový deň učiteľov bol vyhlásený organizáciou UNESCO v roku 1994 ako pripomienka Charty učiteľov, odporúčania o postavení učiteľov, ktorá bola podpísaná v ten istý deň v roku 1966. Na Slovensku je Deň učiteľov, ktorý sa slávi 28. marca ako spomienka na narodenie Jana Amosa Komenského.

            My sme kvôli veľkonočným prázdninám tento deň oslávili na našej škole dňa 27.3. Členovia ŽŠR pripravili slávnostné poďakovanie učiteľom a zarecitovali príležitostnú báseň. Na oslave sa zúčastnili žiaci všetkých ročníkov. Na záver obdarovali svojich vyučujúcich menším darčekom. Bolo to veľmi milé gesto od žiakov celej školy, ktorí nám týmto spôsobom poďakovali.  

          • 60. ročník Chemickej olympiády

          • Dňa 14.03.2024 sa konalo okresné kolo Chemickej olympiády kategória D. Súťaž prebehla na Základnej škole Jána Amosa Komenského v Komárne. Našu školu úspešne reprezentoval Oliver Beke, žiak 9.A triedy, ktorý mal možnosť preveriť si svoje vedomosti v teoretickej rovine i praktickej laboratórnej činnosti. Oliverovi zo srdca blahoželáme k dosiahnutému výsledku.

          • 58. ročník Biologickej olympiády

          • Dňa 13.02.2024 sa tradične v priestoroch Základnej školy Rozmarínová v Komárne uskutočnilo okresné kolo Biologickej olympiády kategória C. Našu školu reprezentoval Miroslav Tóth, žiak 9.A triedy, ktorý si v teoreticko - praktickej časti vybojoval úspešné 11. miestoMirkovi zo srdca blahoželáme k dosiahnutému výsledku.