• Krajské kolo geografickej olympiády

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Krajské kolo geografickej olympiády.

            Dňa 26.4.2023 sa Dominik Binčík, žiak 7. A triedy a Peter Balabolkin, žiak 8.A triedy, zúčastnili krajského kola Geografickej olympiády v Zlatých Moravciach a dosiahli skvelé výsledky vo svojej kategórii. Dominik obsadil 6. miesto a Peter 5. miesto. Obidvom chlapcom srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

          • Deň narcisov - Liga proti rakovine

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň narcisov - Liga proti rakovine.

            Deň narcisov 20. apríla 2023 sa konala verejnoprospešná zbierka Liga proti rakovine. Žiaci - dobrovoľníci sa okrem školského areálu vybrali aj do ulíc našej obce v Marcelovej. Celkovo sa podarilo vyzbierať 361,55 €. Ďakujeme všetkým, ktorí finančne podporili ľudí trpiacich onkologickými ochoreniami.

          • Oznam pre podporovateľov projektu Eko-green pasáž Marcelka

          • Milí podporovatelia projektu Eko-green pasáž Marcelka, 

            chceli by sme Vás upozorniť na jednu dôležitú vec ohľadom poskytnutia finančného príspevku na tento projekt. Ak si pri platbe vyberiete jednu z odmien, dôkladne si, prosím, skontrolujte, či ste nezadali anonymný status. Pri tomto stave nevieme vybranú odmenu adresátovi doručiť.  Z daného dôvodu, prosíme ctených podporovateľov (status anonymný), aby ste zaslali svoje kontaktné údaje na e-mailovú adresu: zsslovmarcelova@gmail.com alebo na tel. č. 0905 320 229, aby sme Vám vedeli vybranú odmenu zaslať.

            Ďakujeme.

          • Karneval v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval v ŠKD.

            Karneval v ŠKD Po dvoch dlhých covidových rokoch nastal konečne ten fašiangový čas, kedy sme sa aj my v školskom klube dočkali nášho tradičného karnevalu. Štrnásteho februára sme sa nevedeli dočkať popoludnia, kedy mohla začať veľká zábava. Čakala nás veľká vyzdobená chodba, občerstvenie od tradičných šišiek, rôznych koláčov a sladkostí a všakovakých džúsov. Pani vychovávateľka nás srdečne privítala a oznámila nám, ako bude karneval prebiehať. Spolu sme si zaspievali a Lukáško z prvého ročníka nám zarecitoval. Vo dvojiciach sme si zatancovali so srdiečkami, zahrali a zasúťažili s balónmi a precvičili tanec na čoraz menšom vymedzenom priestore. Vyhral ten, kto bol najkreatívnejší. Všetci sme boli odmenení medailou a chipsami. Domov sme sa vrátili plní radosti, zážitkov a dobrej energie. ŠKD II Katarína Štupická a Nikolas Duriš

          • Hra na povolania v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hra na povolania v ŠKD.

            Hra na povolania v našej ŠKD Traduje sa, že piatok trinásteho prináša smolu a ľuďom sa zvyknú diať nepekné veci. Pre nás to bol však jeden z tých očakávaných, zaujímavých a zábavných popoludní, ktorým sa zvykneme venovať prevažne piatky, kedy máme viac času, lebo nemusíme písať domáce úlohy a pripravovať sa na ďalší vyučovací deň. Na úvod sme si porozprávali, aké povolania poznáme a čím sa túžime stať, keď vyrastieme. Keďže do ŠKD nám chodí viac dievčat ako chlapcov, vybrali sme si povolania, na ktoré sme sa zahrali: kozmetička, kaderníčka a nechtová dizajnérka. Ale nemyslite si, že chlapci zostali bokom. Poslúžili nám ako zákazníci. V pozadí nám hrala jemná hudba a my ostatní sme tvorili naše školské manekýnky, ktoré boli pekne vymaľované a upravené. Táto činnosť sa nám veľmi páčila a domov sme išli plní prekrásnych dojmov a zážitkov. ŠKD II Dorina Mártonová

          • Jarné radovánky v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Jarné radovánky v ŠKD.

            JARNÉ RADOVÁNKY V ŠKD Dlhé roky bolo zvykom našej školy usporadúvať jarné radovánky v rámci dňa otvorených dverí. Tento rok sme ich uskutočnili v školskom klube. „Jarné radovánky“ – tento pojem sa nám spája s veľkonočnými sviatkami a príchodom jari, a preto sa aj naša akcia niesla v tomto duchu. Na úvod sme sa oboznámili s ľudovými zvykmi sviatkov a ako a v čom sa plynutím času menili. Ukázali a vysvetlili sme si , ako budeme postupovať v tvorivých dielňach a naša práca mohla začať. Pri tvorení sa klubom niesol spev a ľudové riekanky, ktoré boli dopĺňané smiechom a radosťou našich malých remeselníkov. Niektoré rúčky boli šikovnejšie a rýchlejšie ako iné, ale vzájomne sme medzi sebou kooperovali a pomáhali si. Výrobky sa nám vydarili, boli veľmi milé a samozrejme , že sme sa nimi aj pochválili. Tvorivé poobedie sa nám vydarilo a na sviatok Veľkej noci už zdobili príbytok každého jedného zúčastneného dieťaťa. No a samozrejme sme boli patrične pochválení aj našimi rodičmi a starými rodičmi. p. vych. Jaroslava Olveczká

          • Geografická olympiáda okresné kolo

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Geografická olympiáda okresné kolo.

            Geografická olympiáda každoročne patrí na našej škole medzi populárnu vedomostnú olympiádu. Nadšenci geografie svoje teoretické vedomosti a praktické zručnosti z regionálnej geografie sveta a miestnej krajiny preukazujú v štyroch kolách – školskom, okresnom, krajskom a celoštátnom, v troch kategóriách - G, F, E.  Po úspešnom školskom kole naši najúspešnejší žiaci postúpili na okresné kolo, ktoré sa konalo 31.3.2023. Sme veľmi radi, že naši žiaci sa stali úspešnými riešiteľmi a obsadili krásne popredné miesta. 

             

            Umiestnenie v okresnom kole vo svojej kategórii získali:

            Kategória G – žiaci 5. ročníka – najvyššie kolo

            1. miesto – Zara Pavlusíková

            3. miesto – Katarína Štupická

            5. miesto – Jakub Štupický

             

            Kategória F – žiaci 6. a 7. ročníka

            1. miesto – Dominik Binčík, žiak 7. ročníka

            4. miesto – Simon Gere, žiak 7. ročníka

            7. miesto – Tomáš Šutovec, žiak 6. ročníka

             

            Kategória E – žiaci 8. a 9. ročníka

            2. miesto – Petr Balabolkin, žiak 8. ročníka

            6. miesto – Filip Foltin, žiak 8. ročníka

            reprezentácia školy – Marek Novák, žiak 8. ročníka

             

            Všetkým našim bystrým geografom gratulujeme a prajeme mnoho ďalších úspechov!

            V krajskom kole dňa 26.4.2023 bude našu školu v kategórii F reprezentovať Dominik Binčík a v kategórii E Petr Balabolkin. Postupujúcim žiakom blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalšom kole! 

             

          • Podporte našu Eko-green pasáž Marcelka cez portál Startlab

          • Po veľmi úspešnom 1. ročníku vzdelávacieho programu Roots & Shoots Slovakia sme sa rozhodli v školskom roku 2022/2023 zapojiť aj do 2. ročníka programu Roots & Shoots. Realizačný tím žiakov 8. ročníka pod vedením p. učiteľky E. Árendášovej a p. riaditeľky A. Kajtárovej vypracovali v zimných mesiacoch projektový zámer na zrenovovanie chodníka pri detskom  ihrisku v blízkosti školy.

            Cieľ projektu: Vytvoriť zábavno-náučný a pocitový chodník, ktorý bude slúžiť  miestnym obyvateľom i širokej verejnosti.

            Žiaci následne natočili krátke pútavé video k projektu, ktoré sa uverejnilo dňa 01.04.2023 na webovom sídle www.startlab.sk. Kampaň bude prebiehať do 30.04.2023.

            Startlab umožňuje širokej verejnosti ukázať náš zámer a získať cez kampaň finančné prostriedky na realizáciu projektu. 

            Touto cestou by sme Vás radi požiadali o finančnú podporu nášho projektu cez link uvedený nižšie - Finančná podpora projektu cez Startlab. Ako prejav našej vďaky Vám ponúkame rôzne darčeky. 

            Ak sa nám podarí vyzbierať cieľovú sumu, po skončení kampane nám ju Startlab pošle na účet školy, ktorú v plnej výške investujeme na realizáciu projektu. Ak sa cieľ nepodarí naplniť, Starlab ich v plnej výške vráti všetkým podporovateľom. 

            Za Vašu podporu vopred srdečne ďakujeme.

          • Mini Mix – volejbal roč. 1.-4.

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mini Mix – volejbal roč. 1.-4..

            Mini Mix – volejbal roč. 1.-4. Dňa 14.3.2023 sme sa so žiakmi ročníkov 1-4 zúčastnili druhého kola volejbalovej súťaže Mini mix. Konalo sa na ZŠ s VJM Svätý Peter. Našu školu reprezentovali 2 družstvá. Družstvo A skončilo na 1.mieste a družstvo B na krásnom 3.mieste. Po dvoch kolách je družstvo A na čele miniligovej tabuľky. Už majú na konte 2 výhry, v priebehu apríla sa uskutoční aj 3. kolo. V júni postupujú na okresné kolo do Komárna. Zároveň sa na tom istom mieste aj v čase konalo 1.kolo tiež volejbalovej súťaže, ale Midi chlapci. Našu školu tiež reprezentovali 2 družstvá. Všetkým zúčastneným gratulujeme.

          • MIDI Volejbal dievčatá

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album MIDI Volejbal dievčatá.

            Midi dievčatá Dňa 13.3.2023 bola naša škola organizátorom 2.kola volejbalovej súťaže Midi dievčatá. Súťaže sa zúčastnili 2 družstvá. Vďaka pravidelným tréningom bolo u nich vidieť značné zlepšenie a družstvo A sa umiestnilo na krásnom 2.mieste. Všetkým zúčastneným gratulujeme.

          • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ.

            DOD Dňa 23.3.2023 sa na našej škole uskutočnil Deň otvorených dverí. Bol určený hlavne pre predškolákov, ich rodičov, ale aj pre širokú verejnosť. Cieľom bolo formou rovesníckeho učenia priblížiť život a prácu na našej škole. Na úvod žiaci našej školy privítali malým darčekom najmenších – predškolákov. Po úvodnom slove sme spolu s rodičmi začali objavovať tajomstvá rôznych foriem získavania nových vedomostí a zručností. Začali sme v počítačovej miestnosti, kde nám predškoláci ukázali pod dohľadom žiakov našej školy svoje základné počítačové zručnosti. Cesta objavovania pokračovala na otvorenú hodinu do 1.A. Naši prváci nám ukázali formou spoločenskej hry, čo sa za ten krátky čas už naučili. A veru bolo toho dosť. S porozumením čítali zadania úloh na vopred pripravenej spoločenskej hre, hravo počítali určené príklady z matematiky a predviedli aj nadobudnuté vedomosti z prvouky. V rámci pripravených aktivít do činností zapojili aj predškolákov, ktorí hravo zvládli každú úlohu. V ďalšej časti nám piataci porozprávali o sopkách, ich činnosti, predviedli výbuch sopky na vlastnoručne vyrobených maketách. Na záver tejto časti predškoláci skladali puzzle. Veľmi zaujímavé boli pre nich aj chemické pokusy v laboratóriu, ktoré s nimi predviedli žiaci 7.ročníka. V knižnici si vypočuli rozprávku O medovníkovom domčeku v podaní žiakov 2.ročníka. V rámci prestávky žiaci 8.ročníka pozvali našich hostí na občerstvenie. Prezentovali sa vlastnoručne vyrobenými chlebíčkami so zdravými nátierkami a zeleninou, ovocnými misami a  koláčmi. Poslednou zastávkou boli pripravené tvorivé dielne pod taktovkou pani vychovávateľky. Popri výrobe žabky si detičky zaspievali so svojimi rovesníkmi z 3.ročníka za hudobného doprovodu pána učiteľa rôzne ľudové piesne. Na záver sa naši žiaci rozlúčili s hosťami moderným a ľudovým tancom z dielne tanečného krúžku, ktorý ako jeden z mnohých pracuje na našej škole. Veríme, že sa nám podarilo priblížiť netradičné formy získavania vedomostí na našej škole a zároveň aj možnosť rozvoja talentu žiakov v rámci  poobedňajších aktivít. Zároveň všetkým zapojeným ďakujeme za krásne pripravený a prežitý deň.

          • Revitalizácia učebných priestorov školy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Revitalizácia učebných priestorov školy.

            V posledných rokoch sa nám podarilo zrevitalizovať triedy priestorovým zabezpečením, ktoré vytvára príležitosť pre ľahšiu aplikáciu aktivizujúcich metód vo vyučovacom procese, projektové vyučovanie a kooperáciu v tíme v príjemnom a vhodne motivujúcom prostredí. Obnova tried spočívala v ich skrášlení a modernizácii novými variabilnými lavicami, stoličkami, nábytkom, informačno-komunikačnou technikou, voľne prístupnou knižnicou podľa potrieb žiakov. Náučnú sekciu tvoria na stenách sa nachádzajúce edukačné tapety, polepy a  obrazové rámy, v ktorých sú vystavené kreatívne projekty a výtvarné práce žiakov. Na prvom stupni je vybavenie tried doplnené aj o oddychovú zónu s rôznymi geometrickými sedacími taburetmi, vakmi, vankúšmi či edukačnými kobercami, ktoré umožňujú pohodlné variabilné sedenie vhodné na čítanie alebo vzájomné rozhovory. Na školských chodbách sú žiakom naďalej k dispozícii stolové futbaly a stolnotenisové stoly, ktoré vytvárajú možnosti zmysluplného trávenia času počas prestávok, v školskom klube detí a v mimovyučovacom čase pre všetkých žiakov školy. Vďaka zmenám dúfame, že sa nám podarilo vytvoriť vhodné podmienky pre žiakov aj pedagógov na zážitkové učenie, prácu v skupinách, otvorenú diskusiu a aktívny relax.

          • Profesionálna armáda - beseda

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Profesionálna armáda - beseda.

            V priestoroch našej školy sa v predchádzajúcich mesiacoch konala prednáška pod názvom Profesionálna armáda a jej misia v súčasnosti, ktorú odprezentoval náš bývalý žiak , rotmajster a člen vojenského práporu v Nitre a veterán vojenskej operácie v Afganistane Ruslan Kravčenko. Svojím vystúpením zaujal všetkých prítomných žiakov i učiteľov, ktorých zároveň zapojil do diskusie. Zdôraznil, že jednou z hlavných úloh ozbrojených síl SR je prostredníctvom jednotlivých zahraničných misií šíriť mier pre obyvateľov krajín, ktorí nepoznajú základné ľudské práva a slobodu. Priblížil hlavné úlohy, povinnosti a náročný život nielen profesionálnych vojakov, ale i bežného obyvateľstva v tejto krajine. Po prednáške si žiaci mohli pozrieť výstavu a ukážku práce vojakov. Študenti sa aktívne zapojili do jeho prednášky a niekoľkých dobrovoľníkov obliekli do modulárneho systému s nepriestrelnou vestou a ustrojili ich tak, ako sú naši ženisti zvyknutí pri výkone svojej práce.

          • Pozdravenie dôchodcov - jubilantov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pozdravenie dôchodcov - jubilantov.

            Dňa 10. marca 2023 sa uskutočnila výročná schôdza Klubu dôchodcov v Marcelovej. Túto slávnosť spríjemnili dôchodcom aj naši žiaci Detského folklórneho súboru Marcelka so svojím vystúpením dvoma ľudovými tancami ,,Z východnej dievčatá“ a ,,Lúčne hry“, báseň zarecitovala žiačka 5. A triedy Katarína Štupická.

          • Eniki Beniki 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Eniki Beniki 2023.

            Dňa 16. marca 2023 sa Detský folklórny súbor Marcelka zúčastnila okresnej prehliadky detských folklórnych súborov pod názvom ,,Eniki Beniki 2023“. Súťažili obidve zložky súboru – mladšie žiačky s tancom ,,Jarné radovánky“ a staršie žiačky s tancom ,,Lúčne hry“. Náš folklórny súbor sa umiestnil v striebornom pásme, získali diplom a sošku ako trofej. Gratulujeme!!!

          • Úspechy na Biologickej olympiáde

          • Dňa 14.02.2023 sa konalo okresné kolo Biologickej olympiády kategória C. Súťaž sa konala na Základnej škole Rozmarínová v Komárne, kde nás úspešne reprezentoval Miroslav Tóth, žiak 8.A triedy. Svoje vedomosti a zručnosti musel zmerať v troch častiach – praktickej, ktorá mala preveriť využitie získaných poznatkov v praxi, teoretickej, kde sa overili rozšírené znalosti učiva a aplikačnej, v ktorej sa mali aplikovať vedomosti z učebných osnov alebo nové informácie pri vypracovaní jednotlivých úloh. Mirkovi zo srdca blahoželáme k dosiahnutému výsledku.