• DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ 2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ 2024.

            Kde bolo tam bolo, na Základnej škole v Marcelovej, v kráľovstve Na vŕšku, sa dňa 22.3.2024 otvorili dvere a privítali vzácnu návštevu. Budúcich prvákov.

            Program ,,Dňa otvorených dverí“ sa začal krátkou ukážkou krúžkovej činnosti školy v podobe kultúrneho programu zloženého z tanečných, speváckych a recitátorských vystúpení žiakov školy. Po milom privítaní návštevníkov pani riaditeľkou Mgr. Agnesou Kajtárovou, sa budúci prváci v sprievode rodičov zúčastnili otvorených hodín u prvákov, druhákov, tretiakov a štvrtákov. V 1.A  sa dostali do rozprávkového sveta so šašom Šlabikárom a čarovnou kabelkou pani učiteľky. V druhom ročníku skúmali prírodu, zdravú výživu a ďalšie zaujímavé javy. Tretiaci sa predviedli pri rozprávkovom čítaní a zábavných aktivitách s rozprávkou o Snehulienke. Ukážku anglického jazyka zažili u štvrtákov. Okrem týchto zaujímavých hodín si budúci prváci mohli vyrobiť krásne veľkonočné ozdoby a zatrénovať v telocvični. Keď im už v bruškách škvŕkalo, starší žiaci ich pohostili zdravými dobrotami, ktoré vytvorili so svojimi pedagógmi a koláčikmi od rodičov  našich žiakov, za čo im všetci pekne ďakujeme.

            Za návštevu všetkým ďakujeme a tešíme sa na vás prvého septembra.

          • Víťazi okresného kola geografickej olympiády

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Víťazi okresného kola geografickej olympiády.

            Blahoželanie žiakom k úspechom na okresnom kole geografickej olympiády

             

            Dňa 12.3.2024 sa úspešní riešitelia školského kola geografickej olympiády zúčastnili 52. ročníka okresného kola olympiády. Súťaž prebiehala v troch kategóriách – kat. E (žiaci 8. – 9. ročníka), kat. F (žiaci 6. – 8. ročníka) kat. G (žiaci 5. ročníka).Žiaci súťažili v dvoch častiach. Úlohy pozostávali z teoretickej a monotematickej časti, miestnej krajiny a praktickej časti zameranej na prácu s atlasom.

            Spomedzi veľkej konkurencie sa naši žiaci stali úspešnými riešiteľmi a získali nasledovné vynikajúce umiestnenia:

            • kat. G -     Laura Čepelová       - 10. miesto

                             Samuel Keszeg          - 11. miesto

            • kat. E -     Zara Pavlusíková     - 5.-6. miesto

            Tomáš Šutovec          - 8. miesto

            • kat. F -      Dominik Binčík        - 2. miesto

             Petr Balabolkin        - 3. miesto

            Všetci súťažiaci získali nové skúsenosti i zážitky. Našim reprezentantom školy srdečne blahoželáme a tešíme sa z ich úspechov.

            Na krajskom kole, ktoré sa uskutoční 16.4.2024 v Zlatých Moravciach, nás budú reprezentovať Dominik Binčík a Petr Balabolkin. Prajeme im veľa úspechov a výborné výsledky. Držíme im palce!

             

          • Projekty na hodinách geografie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Projekty na hodinách geografie.

            Na vyučovacích hodinách je dôležité sústrediť sa na vedomosti žiakov, ale aj na spôsob, ako to naučiť. Žiakov na hodinách geografie motivujeme k učeniu prostredníctvom bádania a zážitkového učenia. Sú najúčinnejšou formou pre zapojenie všetkých žiakov do tvorivej práce. Počas aktivít vzájomne spolupracujú, aktívne komunikujú a riešia problém. Súčasne rozvíjajú svoje sociálne vzťahy. Žiakov daná forma vyučovania baví a ľahšie si osvojujú aj nové poznatky.

          • Hodina deťom

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hodina deťom.

            Hodina deťom Dňa 21.03.2024 sa naša škola zapojila do zbierky ,,Hodina deťom“. Táto finančná zbierka pomáha vybraným osamelým deťom a rodičom s deťmi, ktoré najviac ohrozuje chudoba. Táto zbierka sa u nás realizuje už 25 rokov. Deti sú tie najzranitelnejšie ľudské bytosti, ktorým treba pomáhať. Naše žiačky – dobrovoľníčky sa vybrali ulíc našej obce, kde sme spolu vyzbierali 390 €, ktoré prepošleme pre deti v krízových rodinách. Srdečne ďakujeme všetkým darcom.

          • Aktivity finančnej gramotnosti

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Aktivity finančnej gramotnosti.

            Finančná gramotnosť Dňa 31.1.2024, posledný januárový deň, sa žiaci našej školy zúčastnili blokového vyučovania zameraného na finančnú gramotnosť. Učitelia si pre žiakov pripravili rôzne aktivity, hry, pracovné listy a videá, ktorými rozvíjali kritické myslenie a finančnú gramotnosť žiakov. Bol to zaujímavý, kreatívny a nezabudnuteľný deň plný rozhovorov o financiách, číslach a percentách, ktorý by si žiaci radi opäť zopakovali.

          • Okresné kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko.

            Okresné kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko

            Dňa 22.2.2024 sa uskutočnilo na ZŠ J.A. Komenského v Komárne okresné kolo recitačnej súťaže v interpretácii slovenských povestí Šaliansky Maťko 2024. Našu školu reprezentovali žiaci : Lukáš Fulajtár z 2.A, Laura Čepelová z 5.A a Nikolas Ďuriš zo 6.A. V prvej kategórií získal náš žiak Lukáš Fulajtár krásne druhé miesto. Želáme si, aby sa tradícia súťaže zachovala čo najdlhšie, a aby každým rokom pribúdalo množstvo šikovných a nádejných mladých súťažiacich. Všetkým zúčastneným srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov do budúcnosti!

             

          • Okresné kolo MIDI dievčatá

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo MIDI dievčatá.

            Dňa 15.02.2024 sa uskutočnilo 2.kolo okresnej súťaže vo volejbale v kategórii Midi dievčatá. Naše dievčatá skončili na krásnom 2.mieste. Podarilo sa im zvíťaziť nad družstvami dievčat zo ZŠ Rozmarínová Komárno a Selye János Gymnázium Komárno. Blahoželáme za úspešnú reprezentáciu školy a tešíme sa na ďalšie kolo, ktoré sa uskutoční v apríli na ZŠ Rozmarínová v Komárne.

          • ,,Deň bezpečného internetu"

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ,,Deň bezpečného internetu".

            V súčasnom období sa stále častejšie stretávame s problematikou šikanovania a kyberšikanovania na školách, preto sme sa rozhodli zapojiť do výzvy ,,Deň bezpečného internetu“. Dňa 5. februára 2024 žiaci 2. stupňa absolvovali prednášky o šikanovaní a kyberšikanovaní s preventistkou PZ Komárno. Následne prebehla beseda, počas ktorej žiaci aktívne diskutovali o bezpečnom správaní sa v online priestore a o možnostiach ako si vytvoriť lepší internet.

          • ,,Veľkí" žiaci pre malých spolužiakov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ,,Veľkí" žiaci pre malých spolužiakov.

            Veľkí žiaci pre malých spolužiakov Žiaci 5. a 6. ročníka sa na hodinách techniky venovali výrobe senzorických kobercov. Senzorické koberce sú určené na stimuláciu svalov chodidiel, ako prostriedok prevencie plochých nôh. Keďže nám záleží na zdravom vývine žiakov, dostali tieto koberce do užívania naši najmladší žiaci z ročníkov 1-3 a náramne si ich užili. Veď posúďte sami.

          • Obvodné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Obvodné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín .

            Po úspešne absolvovanom školskom kole recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín postúpili naše šikovné žiačky do obvodného kola súťaže, ktoré sa konalo dňa 13.2.2024 na ZŠ vo Svätom Petri. Práve tu mali možnosť ukázať svoje skryté talenty a šíriť dobré meno našej školy. V obvodnom kole recitačnej súťaže sa zúčastnili žiačky: Norina Kelková -2.roč., Michaela Kašíková 4.roč., Emma Krampotyáková 4.roč., Zara Pavlusíková 6.roč., Katarína Štupická 6.roč. V I.kategórii v próze získala 2.miesto Norina Kelková a Emma Krampotyáková V I.kategórii v poézii získala 2.miesto Michaela Kašíková V II.kategórii v próze získala 1.miesto s postupom na okresné kolo Katarína Štupická, ktorá bude našu školu reprezentovať dňa 25.3.2024 v Komárne V II.kategórii v poézii získala 3.miesto Zara Pavlusíková Všetkým zúčastneným srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov do budúcnosti!

          • Matematická súťaž Všetkovedko

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Matematická súťaž Všetkovedko.

            Súťaž Všetkovedko je celoslovenská vedomostná súťaž určená pre žiakov 1.stupňa. Každoročne sa do tejto súťaže zapájajú žiaci z celého Slovenska a preto sme sa zapojili aj my. Súťaž obsahuje otázky z rôznych oblastí napr. vlastiveda, prírodoveda, slovenský jazyk a literatúra, matematika, anglický jazyk, informatika, dopravná, hudobná aj výtvarná výchova. Najlepší žiaci mali možnosť získať titul Všetkovedko a ostatní si odniesli titul Všetkovedkov učeň. Súťažilo sa 28.novembra2023. Z našej školy sa do súťaže zapojilo 6 žiakov: 5 druhákov a 1 štvrták. Každý žiak súťažil vo svojej kategórii podľa ročníka. V testoch mohli žiaci 2.ročníka získať maximálne 168 bodov a žiaci 4.ročníka 210bodov. VŠETKOVEDKO 2- súťažilo tu 9080 žiakov na Slovensku Na 6. mieste sa umiestnila naša žiačka 2. ročníka Barbora Krampoťáková, ktorá získala z maximálneho počtu bodov 168, a tým si odniesla titul Všetkovedko a zaradila sa tým medzi 30% najmúdrejších a najbystrejších detí na SK. Ostatní zapojení žiaci : Nina Černeková, Liza Andruško, Norina Kelková, Lukáš Fulajtár sa stali Všetkovedkovými učňami. VŠETKOVEDKO 4- súťažilo tu 6685 žiakov na Slovensku Náš žiak Martin Perniš sa stal Všetkovedkovým učňom. Všetkým súťažiacim a zapojeným žiakom srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov v budúcnosti!

          • Poukázanie 2 percent z daní v roku 2024 (za rok 2023)

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to.

            Kliknite, prosím, na tento odkaz: